Reinier Bavinck - Veelzijdig in muziektheater

 

CSS Sprite Buttons Css3Menu.com

Regisseur

Reinier werkt ook als regisseur aan muziektheaterprojecten. Steeds meer koren en orkesten besteden aandacht aan de presentatie van hun concerten en willen er theatrale elementen aan toevoegen. Op basis van het repertoire kan Reinier een concept ontwikkelen en de voorstelling regisseren. Zo ontwikkelde hij voor de Slagwerkgroep KAMV de succesvolle voorstelling Percultural breekt los! Een muziektheaterspektakel met percussie, een acteur, een theaterkoor en film.

Ook voor zijn orkesten het VUSO en het FASO Blazersensemble heeft Reinier vele creatieve concepten ontwikkeld. Zo schreef en regisseerde hij monologen bij de Egmont suite van Beethoven, die tussen de delen door door een actrice gespeeld werden.

Hij was eveneens betrokken bij het project Kinderen Ontdekken Muziek (KOM), waarvoor hij theatrale presentaties maakte. Daarnaast regisseerde Reinier diverse musicals en vele musicalcompilaties. Zijn regie van Het Aanbod kreeg op het festival Vocaal Centraal (2012) van de jury een eervolle vermelding.