Reinier Bavinck - Veelzijdig in muziektheater

 


Orkestdirigent

Als orkestdirigent heeft Reinier een uitgebreide repertoirelijst opgebouwd. Het spelplezier staat voorop en vormt de basis om grenzen af te tasten en het spelniveau van de orkesten beetje bij beetje te verhogen. Klik op de onderstaande titels voor meer informatie:

Al jaren lang is Reinier dirigent van het Verenigd Utrechts Symfonie Orkest. Het VUSO staat garant voor bijzondere programma’s, vaak met een theatrale component. Regelmatig verlenen bekende professionele solisten hun medewerking.

www.vuso-amateurorkest.nl

Reinier leidde 15 jaar lang het Faso blazersensemble, een ensemble dat was geformeerd uit vergevorde blazers uit heel Nederland. Met dit ensemble gaf hij vele concerten in uiteenlopende bezettingen.

Incidenteel werkt Reinier als gastdirigent. Zo leidde hij het Europees festivalorkest tijdens de Workshop Filmmuziek bij het Internationaal Amateurorkestenfestival in 2009.

Muzikaal leider van muziektheaterproducties


Muziektheater combineert alle deelgebieden waarin Reinier werkzaam is. Hij heeft diverse opera’s en operettes op zijn repertoirelijst staan, maar vooral met musicals heeft hij zijn sporen verdiend. Reinier heeft tientallen musicals geleid, variërend van zelfgeschreven kleinschalig repertoire tot grootschalige musicals met koor, solisten en orkest. Vooral de vaak wat onbekende, inhoudelijk gelaagde musicals hebben zijn interesse. Bij kleinere producties is vaak ook de regie in zijn handen. Klik op de onderstaande titels voor meer informatie:

Reinier is artistiek leider van de Amersfoortse Muziektheatergroep Totaal. Deze samenwerking heeft tot vele spraakmakende producties geleid met als meest recente voorbeelden de Nederlandse premières van Dorian (2016) en Queen of the Mist (2018).
www.muziektheater-totaal.nl

Ook met het poptheaterkoor 033 van Scholen in de Kunst maakt Reinier theatrale zangvoorstellingen met bekende en minder bekende popsongs. Script en arrangementen hiervoor worden door Reinier zelf geschreven.

Tenslotte levert Reinier geregeld een bijdrage aan producties van Holland Opera als dirigent van het kinderkoor, bijvoorbeeld bij de producties Suikertantes (2014), Roodhapje (2015, 2016) en Zwanenmeer (2018)